0

39-годишната Красимира Лалева, която пречука с гира 7 години по-младия си любовник в апартамента си в пловдивския квартал „Кючук Париж“, иска да стане монахиня. Това стана ясно след заседание на Пловдивския апелативен съд, пред който Лалева обжалва доживотния си затвор.

Жената счита, че наказанието й е прекалено тежко, независимо че е размазала главата на приятеля си с шест удара с гира.

От данните по делото става ясно, че тя е проявила и особена жестокост към жертвата, тъй като, след като счупила черепа му, продължила да души Божан Иванов, счупвайки подезичната му кост. Накрая, привеждайки го в абсолютно безпомощно състояние, завлякла младия мъж в банята и го поляла с машинно масло, опитвайки се да го запали и изгори още жив. Лалева се оправдава, че Божан е упражнявал домашно насилие над нея, тя не издържала и действала при самозащита. По думите й присъдата доживотен затвор не е адекватна и справедлива и моли да бъде изменена на 15 години затвор.

За добрите и характеристични данни спомогна и намесата на църквата. Изненадващо я подкрепи и прокурорът Светлозар Лазаров, който изтъкна, че след тежкото убийство Лалева отишла в църквата “Света Марина”, намерила отец Виктор Христев и се изповядала. Уповавайки се на бога, жената била склонена от отчето доброволно да се предаде и той се обадил на 112. “Всяко наказание трябва да отговаря на критерия за справедливост. Първоинстанционният съд е завишил обществената опасност на деянието и е пренебрегнал смекчаващите вината обстоятелства. А Лалева е признала пред свещеника голям грях, това е разкаяние”, изтъкна прокурорът. От кориците на делото стана ясно още, че Лалева и Иванов били любовници от 2019 година, когато се запознали чрез общ приятел. Тя работела при него като продавач-консултант. Божан пък помагал всячески на Лалева, грижел се за храната, давал й пари. В един момент тя дори спряла да работи, защото младият любовник изцяло я обгрижвал. Живеел при нея, издържал я, а след това двамата се нанесли в дома на родителите му.