0

П остоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ застигна за пореден път 47-британски гражданин, срещу когото прокуратурата в Сливен повдигна ново обвинение в блудствени действия спрямо малолетни и непълнолетни момченца от ромския квартал Надежда през последните два месеца на  т.г..

Добре познатият на обществеността от близо 6 години поданик на кралица Елизабет Втора Даниел Хъл беше доведен с белезници в сливенския районен съд към 15,00 часа в петък съпровождан от известен варненски адвокат.

Старт на делото по мярката за неотклонение обаче бе даден близо три часа по-късно заради искания защитата да се запознае с материалите. 

Последваха представяния на медицински документи, според които постоянно пребиваващия у нас чужденец страда от множество заболявания в това число диабет след отстраняване на единия бъбрек в детството.

Според защитата в материалите по делото липсвало доказателства за съпричастност на клиентка към предявеното обвинение по член 157 от НК за общо 3 случая на блудство.

Адвокатът настоя в краен случай за домашен арест, но предпочете просто делото да бъде прекратено и върнато обратно за доразследване.

Повече от два месеца е продължила работата на криминалистите от Сливен по казуса с пастор Хъл, който на няколко пъти е бил задържан по аналогични обвинение, но в крайна сметка свидетелите се отказвах от дадените предварителни показания.

Запознати коментират, че британецът, който е осъждан от родината  си за подобно престъпно деяние в Сливен се радва на топли отношения от страна на  посещаващите беседите му богомолци.

За привличане на жертвите си Хъл използвал дребни подаръци, но нямало данни да си е плащал за сексуални услуги. Определението за на-тежката мярка за неотклонение съдът произнесе малко преди 22,00  часа на 12 август, защитникът на Хъл обясни, че ще обжалва пред апелативния съд в Бургас в началото на следващата седмица.