0

7-годишно дете е открито в безпомощно състояние в пристройка към краварник в казанлъшкото село Бузовград. Момченцето е настанено в болница с черепно-мозъчна травма. Изпаднало е в кома. Наложила се и оперативна намеса.

По случая е задържан 37-годишен мъж, съобщава NOVA. Полицията разследва дали става дума за побой, или за битов инцидент.

"Не става въпрос за домашно насилие. Майката е починала и бившият ѝ приятел се грижи за детето, но не му е биологичен баща. Добре се справяше с отглеждането му, предвид условията във фермата, в която живеят.  Доколкото знам трето лице - работник, е нанесъл побой над момченцето. Но не знам подробности. Преди две години дойдоха да живеят във фермата, детето изглеждаше неадекватно, но с течение на времето започна да говори адекватно, да задава въпроси, да е любопитно", коментира кметът на Бузовград Мая Берова по БНР

Директорът на Университетската болница в Стара Загора информира, че момчето е в стабилно състояние. Оперирано е и е настанено в отделението по Реанимация, в пълно съзнание.