0

40-годишен старозагорец попадна отново зад решетките само три месеца след като е изтърпял ефективна присъда, съобщиха от районната прокуратура в Града на липите.

Криминално проявеният и многократно осъждан Тихомир Тимнев е бил обявен за издирване на 9 септември след сигнал на граждани, че непознат мъж се катери по фасада на 8–етажна кооперация недалеко от центъра на града. Пи пристигане на място униформени установили че наистина в един от апартаментите на втория етаж, собственост на възрастно семейство е имало проникване и опит за грабеж.

Пострадал е 85-годишният домакин, който бил съборен от неканения гост и заплашен да мълчи. След като не намерил нищо подходящо задигане Тимнев напуснал апартамента и успял да се измъкне скачайки върху покрива на банков клон и от там да избяга в тъмна улица на квартала.

Мъжът е издирен и задържан на 19 октомври, срещу него е повдигнато обвинение по член 170 ал. е във връзка с ал. 1 от НК за проникване в чуждо жилище, за което е предвидено наказание затвор от 1 до 5 години.Видно от приложената криминалистическа справка, задържаният има участие в множество кражби, като след извършване на деянията се е укривал. Той е бил осъждан на „лишаване от свобода“ и последното наказание от година и половина е изтърпяно през юни 2022 г. След привличане в качеството на обвиняем, с постановление на наблюдаващия прокурор, мъжът е задържан за срок до 72 часа.

На 20 октомври, Районна прокуратура-Стара Загора внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ и то бе уважено.