0

35-годишен българин е обвинен в убийството на мъж в Бостън, съобщи BBC. Максим Илиев ще отговаря пред местен съд за убийството на Адриан Уайтинг. Инцидентът станал пред заведение в края на януари. След жестокия побой 35-годишният Адриан е бил приет в болница, където умира 10 дни по-късно - на 24 януари.

Обвинения

Така обвиненията на Илиев са преквалифицирани от телесна повреда в непредумишлено убийство. Не е ясна причината за сбиването. Нашенецът е бил изправен пред местен съд в петък. Пред магистратите той пледирал невинен. Въпреки това съдиите го оставили под стража. По същия случай под отговорност е подведена и 34-годишната българка Катя Цонева, която също участвала в побоя, твърди разследването. Нашенката обаче е пусната под гаранция. Размерът не се съобщава.

Процес

Съдиите са насрочили началото на процеса срещу българина за 15 юли. Предварителното изслушване на Цонева пред съда бе насрочено за 21 юни. Починалият оставил малолетен син и годеница. След смъртта на Ади, както го наричат, местни са събрали 20 000 паунда в подкрепа на семейството му, писа lincolnshirelive.co.uk.