0

С трелецът Цецо излъчи на живо във Facebook заложническата драма в село Вълково. Цветан се барикадира на тавана на строяща се къща заедно с две жени в ромската махала на селото, след като простреля човек.

Похитените са негова интимна приятелка и майка й. Раненият пък е баща на неговата изгора, като той се намира в тежко състояние и е транспортиран по спешност към "Пирогов". 

Цветан дошъл в селото да дири приятелката си, която ревнувал до болка, но в последствие напрежението ескалирало и той взел нея и майка й за заложници. По-късно възрастната жена е освободена от Цецо, тъй като й прилошало. 

По време на живото излъчване се чува как Цецо преговаря със свой познат, който моли да му хвърли шише с вода и бутилка от литър и половина кола.

От разговора става ясно, че Цецо разполага с пушка, два пистолета и гранати. Уточнява, че е дал 1 500 лева за пистолет "Валтер" и стотици левове за гранати и "помпа". Също така разкрива, че изтърпява присъда и се намира в изпитателен срок. "По-добре гроб, отколкото затвор", категоричен е Цветан.  

Живата връзка е изпълнена цинизми, вулгарни псувни и обиди към двете жени. По-младата обаче не се трогва много от изстъпленията на Цецо и се пазари с него за цигари, той пък я плаши, че ще й "паднат" 15 пръста. 

Междувременно от профила му в социалните мрежи става ясно, че е отправял смъртни заплахи към похитените малко преди да се барикадира и да ги вземе за заложници.  

На място пристигна главният секретар на МВР Живко Коцев, психолози и допълнителни екипи на МВР от Специализирания отряд за борба с тероризма.

Психолозите успели да се свържат с Цецо по месинджър и влезли в преговори с него, научи "Телеграф". Драмата продължи над три часа, като в крайна сметка Цветан се предаде без нови ексцесии. 

"Извършителят е задържан и неутрализиран. Той е криминално проявен на 41 години от гр. Лом. Дошъл, за да уговаря своята годеница да се върне при него. Тоест мотивът за стрелбата и похищението в последствие е изцяло ревностен. Деянието е извършено с два незаконни пистолета. Двете жени, които бяха похитени са живи и здрави”, съобщи главният секретар. 

От думите на Коцев стана ясно, че Цветан е лежал е в психиатрично заведение. "Тоест той е изключително опасен", подчерта главсекът.

"Самият извършител е сигнализирал органите на МВР за това, което е направил и дори докато признава за извършеното", произвеждал изстрели, разкри още Живко Коцев. 

Разследването на случая се води под надзора на Окръжна прокуратура Благоевград.