0

М ъж на 29 години е бил застрелян в бар в югозападния германски град Гьопинген, съобщи полицията в града, цитирана от ДПА.

Двама души са били ранени и са били откарани в болница. Полицията все още издирва нападателя, който по данни на очевидци е бил облечен в черно и е избягал. Мотивът за престъплението все още не е ясен.

На мястото на престъплението има много полицаи и екипи за спешна помощ. Кметът на града Александър Майер заяви, че няма заплаха за населението на града.

Няколко човека снощи са се обадили на спешна помощ и са съобщили, че са чули изстрели, вероятно идващи от бар в съседство. Полицейски екип е пристигнал в бара, където открил трима души с огнестрелни рани, единият от които вече бил мъртъв.

Кметът заяви, че фестивалът на виното града, ще продължи по план, и отбеляза, че престъплението няма връзка със събитието.

Полицията разследва дали стрелбата може да е свързана с други случаи на насилие, възникнали в резултат на сблъсъци между местни престъпни групи. Вълна от насилие се отприщи през 2022 г. и през последните месеци престъпленията рязко се увеличиха, предаде БТА.