0

Д ив екшън се разиграва край Враца. Полицаи преследват избягал затворник от затвора в Дупница, тече специализирана операция.

Целият свободен личен състав на районното управление на полицията във Враца в сряда е участвал в специализирана операция по задържането на избягал затворник от зандана в Дупница, пише BulNews.bg.

По неофициална информация още сутринта униформени са блокирали голям периметър в няколко села около Криводол, където се очаквало да се появи беглецът.

Това, което се знае на този етап е, че около 50-годишен мъж е излежавал присъда в затворническо общежитие от открит тип край Самораново. Вчера сутринта той е избягал в неизвестна посока.

Още същият ден в районното управление на полицията във Враца е била получена оперативна информация, че той има роднини в Криводолско, където е възможно да потърси убежище.

Днес затворникът наистина бил засечен там, след което започнало невиждано преследване.

Бягал е през гори, ниви, реки, като накрая все пак е бил задържан в землището на село Ракево.

При задържането му той започнал да се бие с униформените, но бързо бил респектиран.

Преследването е тема №1 в Криводол. Живущите в малкото градче не са свикнали да виждат бясно препускащи патрулки и толкова полицаи по улиците си и хората коментират с интерес случилото се.

Очаква се през следващите дни от прокуратурата да излязат с официална информация за специализираната операция на полицията във Враца, допълва медията.