0

З агинали са две млади момчета при стрелба, това станало пред основното училище "Десанка Максимович" в квартал Футог в Нови Сад, в Сърбия. Според твърденията причината за инцидента е сблъсък на фен групи.

Според д-р Зоран Крул, говорител на службата за спешна помощ в Новосад, полицията е получила първото обаждане 17 минути след полунощ. Млад мъж е намерен в безсъзнание, който е откаран в реанимация в тежко състояние. Според източници, участвали в разследването, 20-годишен мъж е бил прострелян в главата. Нараняванията са твърде тежки и младият мъж е починал в болница.

Следващото обаждане е постъпило в 51 минути след полунощ, когато полицаите открили още един младеж в безсъзнание. Екипите на Спешна помощ успяха само да констатират смъртта му на място. Той е на 19 години. Полицията е провела мащабна акция снощи, целият Футог е блокиран, както и всички изходи от Нови Сад. Органите са арестували четирима заподозрени. Твърди се, че само един от тях е застрелял убитите младежи, предаде Telegraf.rs.