0

Д ете на година и девет месеца е в кома след нанесен жесток побой от жената, която го е осиновила. То е настанено в университетската болница "Св. Георги" в Пловдив с опасност за живота, съобщи БНТ. 41-годишната осиновителка от квартал "Столипиново" е задържана, потвърдиха от полицията. По случая има образувано и досъдебно производство.

Първоначално момиченцето е прието в интензивното отделение в безсъзнание в петък срещу събота. Донесъл го е на ръце бащата, като бебето не давало признаци на живот. Майката обяснила, че момиченцето е паднало от спалнята и си е ударило главата. Като му разрязали дрехите обаче, лекарите видели следи от удари и ухапвания по телцето, пише "Марица".

Лекарите са подали сигнала до полицията и до социалните. Органите на реда още не са излезли с официална информация по инцидента. Детето е било осиновено преди една година.

"Разговаряно е днес със съседи, с хората, които са ѝ били препоръчители за осиновяването, абсолютно никой не споделя, че е имало някакви нередности. Всички казват, че детето се е отглеждало много добре. Не сме получавали сигнали, нито в полицията са получавани сигнали за недобра грижа към детето и това шокира не само нас, а и всички съседи, които познават въпросната госпожа", заяви Надя Танева - директор на Дирекция "Социално подпомагане" - Пловдив.