1

С ъвестен гражданин от Монтана намери прортфейл на улицата и отиде до най-близкото районно управление на МВР, за да го предаде.

Вместо да получи благодарности обаче, младият мъж бил закопчан с белезници и натикан в ареста.

Случаят е от четвъртък, когато около 13.50 часа местен жител предал в полицията намерен от него портфейл. При извършения преглед в районното е установено, че в портфейла има лична карта на 20-годишен жител на Монтана, още една на друг мъж - 22-годишен, също местен, дебитна карта, една банкнота от 20 лева и една от 5 лева.

В ъгъл на джоб в портмонето обаче е намерена и суха зелена листна маса с тегло 0.05 грама. При последвалия полеви наркотест реагирала на канабис. Съвестният гражданин моментално бил задържан до изясняване на случая.

В резултат на проведеното разследване е установено, че портмонето е собственост на 20-годишния мъж. Той е издирен, но отрича да е държал трева в портфейла си. По случая е заведена преписка по описа на районното управление на Монтана. Всички съпричастни към него са привлечени на този етап като свидетели и се разпитват от районен инспектор.