0

М ъж на 59 години е открит мъртъв на паркинг в района на Ботунец, съобщиха от МВР.

По тялото на мъжа са открити следи от наранявания. Една от възможните версии е убийство. 

По първоначални данни мъжът, чието тяло е намерено в близост до тежкотоварен камион, е от украински произход, предаде БТА.

Междувременно стана ясно, че украински водач на тежкотоварен камион е починал при пиянска свада в Русе. По случая е задържан негов 28-годишен сънародник и колега, съобщиха от полицията. На 5 март тази година двамата мъже трябвало да изчакат с автомобилите на тир паркинг на бул. „България“. Те не се познавали от по-рано, но като сънародници се заприказвали. Отишли до близък магазин и си купили алкохол, след което седнали в района на паркинга да пият и да си говорят. В един момент между двамата възникнал скандал. По информация на 28-годишния събеседникът му извадил нож и щанга, с които му посегнал. Той от своя страна го ударил с юмрук в лицето, при което мъжът се олюлял, паднал на земята и починал. Другият шофьор се опитал да му помогне, но вече било много късно.

Починалият украинец е на 58 години. След подаването на сигнала на мястото пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ. Извикан е и съдебен лекар и в присъствието му е извършен оглед от дежурна оперативна група. 28-годишният водач е задържан. Образувано е досъдебно производство за престъпление.