0

Д войно самоубийство на възрастни съпрузи разтърси Бургас. Драмата се разиграла миналата нощ в дома на старците на ул "Септемврийци" в комплекс "Меден Рудник". 88-годишният Димо и 86- годишната му съпруга Янка са били открити обесени един до друг в собствената им къща. На зловещата гледка се натъкнали техни съседи, които всяка сутрин се събирали със старците на пейка пред къщата. Когато в понеделник не ги заварили на обичайното място, те се притеснили и почукали на вратата. Успели да влязат през портата и видяли двамата да висят обесени един до друг.

На място са пристигнали полицейски екипи, които са започнали разследване. Според първоначалните данни, събрани при огледа се касае за двойно самоубийство, смятат разследващи. Съпрузите са сложили край на живота си едновременно в неделя вечерта, след като сами си направили примки от въже.

Съседи разказаха, че Димо и Янка били добри и кротки хора, но трудно свързвали двата края, а напоследък се сдобили и с болести. Трудно им било да се гледат един друг. Възможно е старците да са имали и други причини, които са довели до решението им да сложат заедно край на живота си.

В дома им полицаите открили предсмъртно писмо, подписно от двамата, с което те се прощавали с близките си и ги молели да им простят. Според комшиите, наскоро възрастните съпрузи направили и друг опит за самоубийство, но неуспешен. Миналият месец Димо и Янка опитали да се отровят с газ и нарочно оставили отворена газовата бутилка в кухнята. Тогава обаче съседи надушили задушливата миризма и хукнали да ги спасяват. 

Това не е първият подобен случай. Само преди две години се разигра друга подобна трагедия. През лятото на 2020 г. възрастни съпрузи от карнобатското село 

 Екзарх Антимово също се обесиха заедно. Те бяха открити от единия от синовете си.  Мъжът се прибрал късно следобяд от работа и останал вцепенен на вратата. Гледката била потресаваща. Родителите му висели на примки, един до дург.  Синът се втурнал да ги спасява с последна надежда, че все още може да са живи, но уви и двамата били мъртви.