0

Ч енгетата щракнаха белезниците на собственици на погребално бюро след като в обекта им открили близо 200 разлагащи се трупа.

След полицейска акция в погребален дом „Return to Nature“ („Завръщане към природата“) в щата Колорадо, служителите на реда открили 190 тела, съхранявани неправилно. Според изявление на окръжния прокурор Джон Халфорд, собствениците са арестувани в сряда по 4 обвинения, а именно злоупотреба с труп, кражба, пране и фалшифициране на пари.

Jerilee Bennett / The Gazette via AP

Униформените за първи път претърсват обекта на 3-ти октомври след сигнал за „отвратителна миризма“, идваща от сградата. Това, което откриват вътре е ужасяващо. При първоначалните им изчисления в помещението с площ от 2500 кв.м. са съхранявани 115 тела, но след транспортирането им се оказало, че броят се е увеличил до 190. От изявлението става ясно още, че процесът на идентифициране на лицата е в процес. Общо 110 от тях са разпознати с помощта на пръстови отпечатъци и зъболекарски документи. 25 тела вече са върнати на семействата им.

Джон и Кери Халфорд - собственици на погребалното бюро.

 Джон и Кери Халфорд - собственици на погребалното бюро.
yahoo.com

Погребалното бюро на сайта си предлагат услуги за зелено и естествено погребение, които позволяват на телата да се разлагат под земята, без да се използват метални ковчези или химикали. Тази практика е законна в щата Колорадо, но законът изисква телата, които не са балсамирани, да бъдат охладени в рамките на 24 часа след смъртта. От прокуратурата не изясняват дали телата са предназначени за естествено погребение, но отбелязват, че са били "неправилно съхранявани". Част от роднините на лицата, чиито останки са били изпратени в погребалното бюро за кремация, заявиха пред Асошиейтед прес, че според тях им е била дадена фалшива пепел, съставена от сух бетон.

* Източник: NPR.org