0

З релищна каскада по тъмни доби. 45-годишен столичанин събори пътен знак в Радомир. Сигналът е подаден около 1 часа след полунощ в неделя.

Знакът е бил поставен на разделителната линия между двете платна. Взета е проба с дрегер на водача. Установено е, че той е седнал зад волана с 2,14 промила алкохол. Отказал е да даде кръвна проба.

Посред бял ден пък перничанин счупил рекорда, като шофирал с 3,45 промила алкохол в квартал „Църква“. Проверката е извършена навръх Герьовден. Дал е кръвна проба за химичен анализ и е задържан.

Още една катастрофа с пиян шофьор е станала на територията на Пернишко покрай празниците. В неделя бил подаден сигнал за леко пътнотранспортно произшествие между два автомобила в радомирското с. Долна Диканя. Органите на реда изпробвали шофьорите за алкохол с техническо средство. При единия от тях - 52-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген“ е отчетен положителен резултата – 1, 44 промила в издишания въздух. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за едно денонощие.