0

Д ве обвинения са повдигнат на задържания за касапницата в пловдивското село Рогош. Едното е за убийство за повече от едно лице ссредства и по начин, опасни за живота на мнозина. А другото е за незаконно притежание на огнестрелно оръжие. По първото от тях законът предвижда наказание от 15 до 20 години зад решетките, доживотен затвор или затвор без право на замяна. Това съобщиха от Окръжна прокуратура – Пловдив по време на съвместен брифинг с министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев и главния секретар на МВР.

38-годишният стрелец е задържан за 72 часа, в момента тече неговият разпит. Разпитани са и свидетели на кървавото престъпление. То е извършено с незаконно притежаван пистолет. Оръжието и боеприпасите му са иззети. . Арестът на мъжа е извършен в дома на майка му, където му е извършен и личен обиск, бил е въоръжен. В жилището е било и семейството.

По думите на вътрешния министър Иван Демерджиев полицията ще остане да охранява в Рогош. Близките и семейството на стрелеца са изведени от селото. 

Началникът на Националната следствена служба Борислав Сарафов обясни, че към момента е установено кой от двамата шофьори е управлявал автобуса, който катастрофира край Велико Търново. По думите му причина за инцидента е човешка грешка.