0

Д ете, на 7 години, от врачанското село Крушовица е изтезавано повече от година от пастрока си. Той биел, душил и наказвал дъщерята на изгората си, като я заплашвал да мълчи, за да не стане по-лошо. Момиченцето е намерено при акция на полицията да спи на дъска върху гуми в стар кокошарник сред мишки и паяци.

Арест

След сигнал за нечовешките условия, в които „се отглежда“ детето, 31-годишният мъж, с когото живее майка му, е арестуван. Извършените проверки от социални работници установили, че момиченцето редовно е оставяно само сред боклуците. Храна е получавало само веднъж на ден, обикновено засищало глада си със сух хляб. Пастрокът му подавал коричките през прозореца. Според шефката на регионална дирекция "Социално подпомагане" във Враца Мария Търнавска предстои да се изясни дали детето е живяло година и половина в постройката извън къщата, както се твърди в сигнала. Засега е ясно, че то действително е оставяно без надзор от майка му и нейния партньор, както и че условията, в които е живяло, са потресаващи. Там не е имало нито отопление, нито дрехи.

ПОТРЕСАВАЩО: Родители държали 7-годишно в кокошарник

Училище

От училището на 7-годишното дете са подали противоречива информация. Оттам са заявили, че детето е споделяло, че е бито от пастрока си, но се е допускало, че то може да преувеличава. Социалните работници продължават да проучват ситуацията с информация от различни източници. В момента то е настанено в семейството на роднини.

КОШМАРЪТ В КОКОШАРНИКА: Бабата на детето подала куп сигнали за нечовешките условия

Бой

Тормозеното момиченце е бито и душено от пастрока си, съобщиха от прокуратурата във Враца. Оттам уточниха, че пастрокът вече е привлечен като обвиняем и в момента се намира в следствения арест. Грозят го от 3 до 10 години лишаване от свобода. Разследва се и поведението на майката.