0

А ктивисти се борят срещу група за мъчения на животни, която споделя видеоклипове в интернет.

В един от видеоклиповете, публикувани от любителите на животни, мъж, наречен Ли, се хвали как вече е осиновил и след това убил няколко котки, като е подготвил още 4.  Но вместо да срещне някой със същите интереси, той бил нападнат от група любители на животните, които го принудили да признае злодеянията си пред камера. След това го нагрубили и размазват човешки екскременти по цялото му лице и го накарали да яде от тях. Групата е предавала на живо цялото нападение. 

Weibo/dailystar.co.uk

Ли е бил част от банда, която е залавяла, измъчвала и убивала котенца за гледания в Телеграм.

"Този човек беше особено известен с това, че вареше котки живи. Той идваше да осинови коте с единствената цел да го убие колкото се може по-бавно и по-болезнено". След нападението полицията заяви, че планира да арестува отмъстителите, както и да извика Ли на разпит.

Weibo/dailystar.co.uk

В Китай има закони, които защитават животните, използвани за експерименти, но отношението към домашните любимци е по-скоро сива зона. Жестокостта към животните не е изрично дефинирана в нито един от съществуващите наредби, а търговията с кучешко и котешко месо все още процъфтява.

В момента се разпространяват редица петиции с надеждата да се окаже натиск върху китайското правителство да изготви законодателни актове в защита на домашните любимци.

change.org/dailystar.co.uk

* Източник: dailystar.co.uk