1

М ащабна група, организирала нелегални боеве с кучета и парични залагания разби полицията в Пазарджик. Арестувани са 23-ма души, сред които и три жени, предаде Нова телевизия.

Битките са се провеждали край панагюрското село Елшица в труднодостъпен терен, което е затруднило пристигането на полицаите и задържането на участниците в нерегламентираната дейност.

По време на акцията е установен ринг с настилка, метални огради и автономно осветление, за да могат боевете да се провеждат и в късните часове на денонощието, каза Мирослав Стоянов, говорител на полицията в Пазарджик. 

Кучетата, които са използвани в незаконните битки са били порода “Питбул”, като едно от тях е открито в тежко състояние. Вследствие на раните си, и въпреки усилията на ветеринарите, кучето умира. 

Участниците в незаконните залагания са били на възраст от 17 до 63 години. Те са комуникирали чрез затворена група в телефонно приложение, което допълнително е затруднило работата на полицията, посочи още Стоянов. 

Всички участници в нерегламентираната дейност са установени. Били са задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, в хода на което ще бъде установено на кои от тях ще бъде повдигнато и обвинение.