0

Т ийнейджър е осъден на доживотен затвор за убийство на учителката си по испански.

17-годишният Уилърд Милър с помощта на съученика си Джереми Гудейл пребил до смърт с бейзболна бухалка преподавателката си на 2-ри ноември 2021 година. В деня след нападението полицията открива тялото на жената, скрито под брезент, количка и железопътни траверси в местен парк, където тя се е разхождала след като приключи работа.

Причината за жестокостта на тийнейджърите към 66-годишната г-жа Грабер е лоша оценка, която тя поставила на домашна работа на Милър.

POLICE HANDOUT/BBC

Двамата младежи са съдени като възрастни, информира BBC. В четвъртък Милър беше осъден на доживотен затвор с възможност за предсрочно освобождаване едва след най-малко 35 години. Освен това момчето трябва да плати сумата в размер на 150 000 долара за възстановяване на щетите, които е нанесъл на семейството на жертвата. Присъдата на Гудейл е насрочена за през август. 

POLICE HANDOUT/BBC

Преди да произнесе присъдата, съдия Шон Шоуърс отхвърли аргументите на защитата, че Милър е бил твърде млад по това време, за да разбере сериозността на действията си. "Злото няма рожден ден", каза той. Членовете на семейството на г-жа Грейбър заявиха пред съда, че не вярват момчето да се разкайва. Роднини на жертвата споделиха още, че убийството е довело до ранната смърт на съпруга на г-жа Грейбър, Пол. Той е бил погребан ден преди произнасянето на присъдата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pubity (@pubity)

Милър се извини на общността и се обърна към роднини на Грейбър. "Искрено съжалявам за огорчението, което ви причиних, и за опустошението, което донесох на семейството ви", каза той. Молейки съдията да се откаже от максималната присъда, Милър заяви: "Не искам да бъда настанен в институция толкова дълго, че да забравя кой съм и откъде идвам."