0

В рачанин, който системно е пребивал домашното си кученце, е арестуван. Насилникът е спипан в квартална кръчма да се налива с алкохол. Задържан е докато екип на полицията го е издирвал по сигнал от председателя на фондация „Paws of justice/Лапички на справедливостта” Пламенка Калинкина. Тя получила няколко видеа, на които се вижда как възрастен мъж бие малко кученце във входа на жилищен блок „Чавдар“ 10 на булевард „Втори юни“. Зоозащитничката публикувала клиповете в социалната мрежа и много хора разпознали мъчителя на животинката. Негови съседи разказват, че той редовно бие системно малкото си кученце. Потресени от безсърдечието му, те са подавали сигнали във врачанската зоополиция, но от там не предприели никакви мерки. 

Зоозащитничката сега е препратила видеата със сигнал до прокуратурата и призовала за спешни мерки. „Освен, че е престъпление по наказателен кодекс чл. 325, това е и обществено опасно деяние с особено висок риск за нормалните хора! Актовете на насилие спрямо животни, които са беззащитни, са индикатор за опасна психопатия, която не се ограничава само до жестокост над животни. Подобен садизъм доказано прераства в насилие над хора, липса на респект към законите и в частност към правораздавателната система“, пише в сигнала си до прокуратурата Калинкина.

Бруталният насилник на домашния си любимец е задържан за срок до 24 часа в районното управление на Враца. Кученцето вече е иззето и е предадено в приют, където за него ще бъдат положени необходимите грижи.