0

М ладата Кристина зарязала окончателно Калоян месец преди убийството. От страх да не й посегне му го съобщила по телефона. Не се престрашила обаче да звънне в полицията за защита.

Това разказаха от МВР и прокуратурата пред „Телеграф“. По данни от разследването двамата живеели заедно преди 5 години, но видели, че няма да се получи и се разделили. Въпреки това продължили да поддържат интимни отношения. През това време Калоян заживял с нова жена – военнослужеща, с чийто пистолет разстрелял любовницата си, допълниха от двете институции.

ЗВЕРСТВОТО В СОФИЯ: Поискаха постоянен арест за обвинения в убийството на 32-годишната Кристина, открита мъртва в багажник на кола

Трупът на 32-годишната майка на малко дете беше открит в четвъртък в багажник, запечатан с монтажна пяна.

Разплитането

34-годишният мъж и Криси, както я наричали приятелите й, си уредили среща на пусто място в района на ул. „Кукуш“. Тя пристигнала с личния си автомобил „Опел Астра“. Той пък дошъл с един от двата си автомобила, които били „Ауди“ и „Пежо“. Седнал до нея в колата и я застрелял хладнокръвно. След това скрил тялото й в предварително закупен сив плътен чувал. Пренатоварил го в своя багажник и потеглил към третия автомобил, който закупил предварително. Трошката била за скрап и нарочно дерегистрирана, за да не стигне полицията до извършителя. Камери запечатали движението на Калоян. От своя багажник той прехвърлил трупа в този на таратайката и го запечатал.

Изловен

След като Криси не се прибрала у дома, родителите й, които й помагали да гледа детето си, позвънили в полицията. Криминалистите успели почти веднага да влязат в дирите на убиеца, тъй като и всички колеги и приятели на жената знаели за тормоза, който й оказва. Нейни колежки споделиха в социалните мрежи, че на 8 март трябвало да отидат на купон за Деня на жената. Калоян й звънял близо 100 пъти със заплахи да не отива. В крайна сметка се договорили да отиде за половин час.

ЗВЕРСТВОТО В СОФИЯ: Задържаният за убийството остава в ареста

Психическият тормоз върху младата жена не само че не спирал, а взимал все по-застрашителни размери. Въпреки че Калоян живеел с нова жена на семейни начала, а имало данни според полицията, че си пишел и с друга, той не оставял на мира 32-годишната Криси. Дебнел кога е на кафе с приятелки и влизал с гръм и трясък в заведението, гледал я заплашително, след което си тръгвал. Страхът започнал да взима превес и младата жена се обърнала към НПО, за да й помогнат. Не е ясно защо не е подала сигнал в МВР и прокуратурата. Проверка на силовото ведомство показа, че Калоян вече е бил осъждан за тормоз над бившата си съпруга.

Дежурството

34-годишният мъж бил задържан, докато шофира в кв. „Надежда“. До него била военната. Тя обяснила на разпитите, че в нощта на убийството била дежурна и нямала обяснения дали със служебния й пистолет „Макаров“ е гръмната Криси. Разследващи разказаха, че с Калоян работели и психолози. Пред тях той бил абсолютно спокоен и окото му не трепнало. Оказало се, че освен автомобила си той изчистил и телефона си от всякакви комуникации с жертвата.