0

Ш ивачка подпали цех в гоцеделчевското село Осиково заради отношението на колегите й към нея. Тя подала оплакване към технолога на фирмата за случващото се, а по-късно прекратила трудовите си правоотношения с предприятието по взаимно съглание, но имала намерение да се върне след няколко месеца.

Известно време след това жената разбрала за назначаването на нови служители в цеха, което я разстроило. Обстоятелствата, свързани с предишната й месторабота, станали повод за вземане на решение за палеж.

На 17 април миналата година обвиняемата се снабдила с шише с бензин и кибрит, след което се насочила към сградата, в която се разполагал шивашкия цех. Стигайки до мястото, тя счупила стъклото на прозореца с камък, напръскала вътрешността на помещението с бензин и хвърлила запалена клечка кибрит. Огънят се разгорял, а З.Д. побягнала към дома си.

Около 23,45 ч. пожарът бил забелязан от свидетел. Били уведомени пожарната служба и полицията.

Шивачката е била обвинена за палеж на стопанска сграда – масивна тухлена постройка, и намиращо се в нея имущество със значителна стойност. Сред запалените движими вещи имало множество машини, в т.ч. шевни, кроячни, гладачни, банциг и др., както материали и готова продукция. Общата стойност на имуществото възлиза на 72 471,76 лева.

Предстои делото да продължи в съда.