0

О тново опожарен автомобил на служител на ДАИ- Пазарджик. Огнената вендета се е разиграла в нощта срещу четвъртък пред дома му. В профила си във Facebook потърпевшият инспектор намекна за корупция и твърди, че това е дело на транспортна фирма, на която е съставял актове за незаконна дейност. Автомобилът е бил запален час след полунощ, разказаха хората от блока, които първо чули гръм, а след това видели пламъците, предаде Нова телевизия.

„Събудих се от силния гръм. Излязох на терасата и видях, че колата гори. Обадих се на пожарната”, разказва Спас Димитров, съсед.

Това е втори запален автомобил за една година на служителя на ДАИ. Твърди, че този път предната част на колата е залята с коктейл "Молотов". Смята, че покушението е опит за сплашване.

„Когато слязох всичко вече беше изгасено. Имаше полиция. За първи път снощи паркирах тук колата иначе я прибирам в гаража. Запалиха я точно на моя рожден ден”, споделя Александър Иванов – инспектор в ДАИ- Пазарджик.

Иванов работи в отдел „Контрол“ към Регионална дирекция „Автомобилна администрация“. Занимава се с пътни проверки и контрол на фирми и пунктове. „Смятам, че е някой на който сега съм му съставил актове. Има такива. Но това няма да ме сплаши да си върша работата качествено”, твърди Иванов.

Пламъците са стигнали до входната врата на блока. Засегнат е автомобил, паркиран в съседство.

 „Отивам сутринта до магазина и виждам… и не мога да повярвам какво е станало с колата ми. Щетите-отзад всичко е изгоряло. Сега се надявам на застраховката”, твърди Любов Димитрова- собственик на другата пострадала кола.

Хората в квартала са обезпокоени. „Това е трети случай. На него му палят колата за втори път, а ей там до казаните преди това запалиха катафалка.Това е ужас. Не знам кой го прави”, споделя един от живущите.

От полицията заявиха, че работят по всички версии за палежа. Засега задържан няма.