П одсъдимият за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина - Йоан Матев, излиза от ареста с решение на втора инстанция, съобщиха от Софийския апелативен съд. Тричленен състав на САС е потвърдил изцяло определението на Софийския градски съд, с което бе изменена мярката за неотклонение на подсъдимия в „домашен арест”. Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

Подсъдимият за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина - Йоан Матев, излиза от ареста с решение на втора инстанция, съобщиха от Софийския апелативен съд. Тричленен състав на САС е потвърдил изцяло определението на Софийския градски съд, с което бе изменена мярката за неотклонение на подсъдимия в „домашен арест”. Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

На 10 април т.г. СГС пусна Матев под домашен арест. Съдебният състав мотивира решението си с факта, че подсъдимият е задържан от 22 февруари 2017 г., което е повече от 3 г. арест. Освен това, по делото предстои видеоконферентен разпит на свидетел в Англия, който предвид световната пандемия и въведеното извънредно положение в България и извънредни мерки в Англия, не е ясно дали ще може да се проведе скоро. До този момент по делото съдът провеждаше редовни съдебни заседания и исканията за изменение на мярката на подсъдимия бяха оставяни без уважение.

Йоан Матев е със забрана да напуска страната и с решение на съда ще му бъде поставена гривна за електронно проследяване.

Матев е подсъдим за убийството на 15-годишния Георги Игнатов на 2 юни 2015 г. в Борисовата градина.