0

Е вгения Владимирова е била удушена с готварско фолио в дома си в столичния квартал „Лагера“ от собствения си съпруг. В пристъп на ревност 36-годишният компютърен специалист Орлин Владимиров е започнал да души жена си, като е омотал главата й с фолиото, като е направил четири намотки и я е стегнал добре около носа и устата, докато издъхне в мъки. Това стана ясно по време на мярката му за неотклонение в Софийския градски съд.

Пред Темида като съучастник на Орлин се изправи и 60-годишният му баща Пламен Владимиров, който е пенсионер и бивш служител на ДАНС от Перник.

Бащата е помогнал на сина си, като е натоварил тялото в куфар, взел го е с личния си „Мерцедес“ ML и го е захвърлил в хвостохранилището край пернишкия квартал  Кавказ, в местността Кудин дол. Това разкри пред съда прокурор Чавдар Желязчев, който настоя за постоянен арест и за двамата извършители. „Телеграф“ научи, че пробив в разследването е направен на 13 ноември, месец след изчезването на Евгения, която дотогава се води безследно изчезнала и е обявена за общодържавно издирване. Куфарът с останките й е открит от пазача на хвостохранилището Любомир Стефанов. В показанията той си спомня и че е видял преди около месец в района въпросния джип „Мерцедес“. Така разследващите притискат бащата, който ги насочва към сина си. Самият Орлин, който дотогава играе роля и дори прави групи във Фейсбук, за да издирва жена си, си признава абсолютно всичко. Става ясно, че тя си е взела карта, за да ходи на фитнес, но всъщност не го е посещавала. Орлин я подозира, че е започнала тайна връзка с друг мъж, след което решава да я убие. Защо е избрал точно това да се случи с готварско фолио, разследването тепърва ще изяснява, както и всички останали детайли по случая.

Освен от самопризнанията му разследването разполага и с показания на приятели и познати на сина и бащата. Познат на баща му Пламен - Иво Иванов посочва: „Пламен сподели, че синът му Орлин е "свършил работата" с Евгения. Сподели и че е сложил останките й в куфар“. След като са притиснати, бащата и синът не увъртат повече. Орлин отвежда полицаите до мястото, където е захвърлил телефона на жена си, а Пламен – до куфара с останките. През цялото заседание на съда съжаление за стореното изрази единствено бащата Пламен. Орлин дори и за миг не трепна. Единствено помоли съдът да пусне баща му, тъй като е много болен, има цироза и диабет. Съдия Христинка Колева обаче ги остави в ареста.