П остоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови състав на районния съд в Стара Загора спрямо спипана за уличен грабеж 30-годишна крадла с множество присъди зад гърба си.

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови състав на районния съд в Стара Загора спрямо спипана за уличен грабеж 30-годишна крадла с множество присъди зад гърба си.

Роза Гайтанджиева е обвиняема по досъдебно производство за случай от 9 април, когато в съучастие с 20-годишната си приятелка Гергана Ангелова задигнала от свой познат след употреба на сила 450 лева.

Двете жени заприказвали жертвата си, 51 – годишен мъж насред центъра на Стара Загора и след като го съборили на земята му отмъкнали портфейла от вътрешния джоб на якето. След това двете избягали и за броени часове профукали сумата.Задържани са след денонощие в квартирата на техен родственик. При обиска са били иззети вещи, за които има данни че са откраднати от различни места през последните месец и половина.

По-младата Гергана е пусната на свобода с мярка за неотклонение „подписка“, за Роза съдът е преценил че има опасност да се укрие поради липсата на постоянен адрес и множеството й предходни вече осъждания.