0

41-годишен мъж е открит мъртъв снощи пред дома му в бургаския квартал „Меден рудник”, съобщи Нова телевизия. Според съседи на починалия, минути преди да издъхне, мъжът е участвал в сбиване с друг мъж, живеещ в блока. Причините за смъртта се изясняват.

Инцидентът е станал малко преди 19 часа снощи. Според съседи двамата мъже са имали конфликт отдавна, а във фаталната вечер се скарали заради шум, защото единият  цепел дърва на терасата. Скандалът прераснал в сбиване пред входа. Пред екипа на NOVA съседи разказаха, че няколко души станали свидетели на сбиването, но никой не се намесил.

„Беше тъмно, когато се биха. Видях ги на улицата, другият го биеше и го питах защо ми бие детето”, каза майката на починалия Пламен - Мария Ангелова.

Часове след случилото се полиция изведе сочения за участник в сбиването. Разследващите вече са разпитали свидетели на конфликта, разказаха пред NOVA живеещи в блока.  „Онзи ден пак са имали някакви пререкания”, каза Вълчан Райков - приятел на Пламен.

„Потресен съм от случката. Беше спортист, свестен, работлив. Тренирал е 20 години бокс, с никой не се е скарал, не е конфликтен”, добави друг приятел на Пламен - Мирослав Янакиев.

Огледът на мястото продължи няколко часа. Криминалистите работят по няколко версии сред които и непредумишлено убийство. Експертиза ще докаже причината за смъртта на мъжа.