0

М ъжът, пребил кандидат зетя си в Петрич, е с мярка постоянен арест, съобщиха от прокуратурата.

Както вече писахме, младежът е бил пребит с метална тръба от бащата на 13-годишната си приятелка.

Момчето е живеело с дядо си в ромската махала на града. Имало връзка с ученичка от 7-ми клас. Родителите на 13-годишното момиче били против отношенията им. На 18 юни той бил на събор в село Склаве, където срещнал бащата на ученичката, който бил със съпругата си и с дъщеря си. Мъжът го предупредил да не се занимава с нея, тъй като била малолетна.



Около 23:00 часа момчето заедно със свои близки минавал покрай къщата на бащата, който по това време бил в двора. Спрели пред дома му, след което последвало отправяне на обиди от двете страни.

Бащата на малолетното момиче със семейството си излязъл на улицата, носейки метална тръба. Вербалната агресия между опонентите прераснала в сбиване. Първоначално съпругата на бащата и сестрата на момчето се нападнали една друга. Веднага след това се намесил обвиняемият, като с метална тръба ударил момчето по главата.

От удара момчето паднало. Настанала паника, пристигнали на местопроизшествие съседи успели да разтърват участващите в инцидента. Пострадалият бил транспортиран в болнично заведение от свои близки. Направените изследвания са констатирали, че той с полифрагментна фрактура на черепа и впоследствие той е опериран в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ в столицата.