П остоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови Кюстендилски окръжен съд за 49-годишния Иво Стоянов Иванов, срещу който беше повдигнато обвинение за убийство. Мъжът беше задържан преди 3 дни, след като уби майка си Юла по особено мъчителен начин.

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови Кюстендилски окръжен съд за 49-годишния Иво Стоянов Иванов, срещу който беше повдигнато обвинение за убийство. Мъжът беше задържан преди 3 дни, след като уби майка си Юла по особено мъчителен начин.

Драмата се разиграва на улица „Велбъжд“, когато след скандал Иво нахлул в жилището на майка си и започнал да я налага с дървен прът. Това не стигнало, но той й нанесъл няколко прободни рани с нож по тялото на вече издъхналата жена.

По време на съдебното заседание вчера Иво запази пълно мълчание, не пожела да каже, че съжалява за случилото се. Единствените му думи пред съдия Евгения Стамова бяха: „Надявам се на по-леко наказание“.

Служебният защитник на обвиняемия бе маститият адвокат Емил Велинов, който настоя пред съда на Иво да му бъде наложена мярка „домашен арест“.

В крайна сметка искането на прокуратурата беше уважено и 49-годишният мъж остава зад решетките.

Пред съдебна зала вчера нямаше нито един роднина на зверски убитата жена, нямаше и съседи, които първи сигнализират за изчезването на Юла.

Причината за зверското убийство е заведено дело от майката Юла Стоянова, която през годините била подложена на жесток тормоз. Процесът трябвало да стартира в деня на жестокото убийство.

Тепърва предстои да се установи дали по време на убийството Иво е бил пиян, както и да се провери неговото психическо състояние.