0

Д оживотна присъда без право на замяна може да получи обвиняем за убийството на доведената си дъщеря, която била бременна с близнаци, съобщиха запознати с хода на процеса в ямболския окръжен съд.

Поредното заседание от 27 май по делото с обвиняем 45-годишния Йовчо Стоянов от село Недялско, не приключи с присъда заради отсъствието на няколко свидетели, които обаче са били разпитани в хода на досъдебното производство.

Следващото заседание ще се проведе на 10 юни, очакванията  са тогава да стане ясно и наказанието за изверга, който удушил 17-годишната Мария Христова на 12 август м.г. и захвърлил трупа й в изоставен кладенец на края  на селото.


Обвиняемият, който отказва да дава показания, веднъж вече смени адвоката си. Това бе и една от причините процесът да се забави.

Тялото на жертвата  бе намерено на 19 август обвито в чаршаф, взет от дома й, в пресъхнал кладенец, край който през нощта се събрала глутница чакали, припомнят свидетели. При аутопсията съдебният лекар установил, че Мария, която била бременна в третия месец, е загубила единият от плодовете броени дни преди да бъде удушена.

Всички улики водят към пастрока на жертвата, трайно безработният Йовчо Стоянов, който живеел с майката на момичето от 15 години без брак.

Двамата имали две деца от съвместното си съжителство, но това не му попречило системно да насилва доведената си дъщеря. Красавицата обаче не е смеела да сподели за гаврите с нея, надявала се след насрочения вече годеж с  приятеля си Янчо Митев да се спаси от насилника, разказаха нейни приятели.

По дрехите на Йовчо, с които е бил облечен в дена на последната му среща с Мария  са открити ДНК – следи от нея. Панталонът и ризата убиецът захвърлил на бунището, след като пренесъл още топлият труп на жертвата в изоставения геран на края на Недялско. На записите от охранителните камери, монтирани по улиците на селото, ясно се виждало как е бил облечен той. 

Веднага след смъртта на Мария майка й Тодорка е прибрала другите си две деца и се е изселила в Северна България. Преди заседанието на 27 май тя настоя за възможно най-тежко наказание.

В Недялско са категорични, че убиецът трябва да получи заслуженото си и по-добре да не се връщал в селото, ако иска да остане жив.