0

П олицията в Петрич разби наркобандата на криминално проявения Костадин Лютов по прякор Пудело. Той е известен като най-големия разпространител на амфетамин в южния град. С удара от МВР са разбили дилърската му мрежа, която функционира в целия регион на Югозапада.

Разследващи разкриха, че Пудело работи за софийска наркогрупировка, специализирана в дистрибуцията на амфети и е бил обект на наблюдение в продължение на месеци.

Бандата

Операцията по залавянето му продължи няколко часа. При обиск в дома му ченгетата са открили 200 грама амфетамин и известно количество сух, приготвен за продажба канабис. Със случая са се заели от Окръжната прокуратура в Благоевград, тъй като предстоят още арести на членове на бандата на Пудело в целия регион. Лютов е основният играч на амфетаминовия пазар в тази част на България.

Везна

Пудело попадна в ареста и преди 8 години, когато полицията в Сандански го закопча в мотел на главен път Е-79 край града. Тогава Пудело попадна в ареста заедно с двама негови клиенти. По-късно при обиск в дома му се оказа, че майка му е също в играта. Тя се опитвала да пази хладнокръвие, но полицаите забелязали странности в поведението й. При личния обиск на жената се оказало, че тя крие под мишницата си 72 таблетки амфетамини и други хапчета. Най-голямата изненада за полицаите била, когато намерили под полата на майката на Пудело електронна везна.