Н ад 10 години е справедлива присъда за убиеца от Борисовата градина. Това каза пред БТВ Александър, един от приятелите на заклания ученик през 2015 г. Георги Игнатов. Близки на момчето се събраха вчера на мястото в парка, където тийнейдъжърт беше намушкан, изразявайки възмущението си от освобождаването на подсъдимия под домашен арест.

Над 10 години е справедлива присъда за убиеца от Борисовата градина. Това каза пред БТВ Александър, един от приятелите на заклания ученик през 2015 г. Георги Игнатов. Близки на момчето се събраха вчера на мястото в парка, където тийнейдъжърт беше намушкан, изразявайки възмущението си от освобождаването на подсъдимия под домашен арест.

За тежкото престъпление обвиняемият Йоан Матев може да получи от 5 до 12 години затвор, тъй като към датата на деянието е бил непълнолетен. „Аз съм присъствал на делата, на мен не ми прилича на човек, който да изпитва съжаление, това е усещането ми от разстоянието от 10 метра, от което съм го виждал как се подсмихва по време на заседанията. Не искам да отговарям каква е присъдата, която искаме. Това, което искаме, няма значение, нека получи това, което законът казва”, обясни приятелят на Георги - Алекс.

Друг близък определени пускането на заподозрения вкъщи като несериозна ситуация. „Не е нормално преди близо 5 години да се е случило и вече три години да в е ареста и да няма присъда”, изрази възмущението си Александър, който е приятел на Георги от дете.Подсъдимият Йоан Матев беше освободен под домашен арест от две съдебни инстанции. Той ще бъде следен с електронна гривна. Причината за решението на магистратите е, че заради възникналата извънредна ситуация с пандемията заседанията не могат да се провеждат редовно и няма как подсъдимият да бъде държан в килия, без да се гарантира провеждането на съдебния процес. Защитата на Матев настоява да бъде разпината свидетелка в Англия. Смята се, че с този ход също печели време, тъй като заради ситуацията на Острова не се знае кога ще може да бъде осъществен този разпит.