0

П рокуратурата е започнала проверка срещу над 30 полицаи, за които се подозира, че са правили чадър над Георги Семерджиев, убил две млади момичета с колата си, докато е пиян и дрогиран.

Една от тях е полицайката Симона Радева, още двама нейни колеги от 1-во РПУ, катаджии и всички патрули от 4-то РПУ заради Георги, научи „Телеграф“. МВР пък обяви, че е арестуван доведения брат на ексфутболиста – Николай Огнянов, който въпреки трагедията е бил спипан да кара пиян и дрогиран в София.

Родословие

През деня вчера излезе информация, че Георги има роднина-втори братовчед в дирекция „Вътрешна сигурност“ в Пловдив, който е смачквал сигнали срещу него. Ставало въпрос за Александър Семерджиев. От МВР обаче опровергаха официално тази информация с думите, че не отговаря на истината.

Градус

В хода на акцията на МВР срещу пияни и друсани шофьори е бил заловен доведеният брат на Георги – Николай. Работата по 26-годишния мъж започнала след сигнал на граждани. Около 3 ч. след полунощ те видели как двама неадекватни мъже се качват на „Тойота“. 10 минути по-късно возилото било спряно на улица в кв. „Орландовци“. Зад волана бил Николай. Пробата показала, че е с над 2 промила алкохол в кръвта и е взел наркотици. Софийската районна прокуратура му наложи вчера арест за 72 часа, след изтичането им ще поиска постоянна мярка.

Чадър

Младата полицайка Симона скандализира вчера обществото още повече. Тя публикува пост в профила си, като обижда и заплашва потребителите, които искат тя да си получи заслуженото (виж карето). От прокуратурата пък заявиха, че материалите срещу нея и други патрулни ченгета, за които се предполага, че са правили чадър над Семерджиев, са отделени в друго разследване. Както стана ясно, Симона е осигурявала информация на Георги къде са патрулите, давала му е радиостанцията си, когато е почивка, за да ги слуша. Включила го е и във вайбър чат на колегите й, за да вижда какво обсъждат по работа. По този повод лидерът на „Атака“ Волен Сидеров отиде вчера в 1-во РПУ, за да пита кой я е назначил (виж карето), но беше задържан.

Очаква се днес да бъде гледана мярката за неотклонение на 36-годишния Семерджиев.

Пее чалга и се кълчи с белезници

Полицайката си изтри профила след обиден пост

Полицайката Симона Радева избухна вчера със скандален пост в профила си, а след като получи отпор от хиляди потребители, директно си закри профила. „Надявам се в най-скоро време истината да излезе наяве. След което всички да си сърбате попарата от написаното по мой адрес, без дори да сте запознати и да сте видели нещо с очите си! Както и тези със заплахите към мен за живота и здравето ми - ще си понесете последствията!”, пише тя. Допълва, че никой не е съдия, за да я съди. „Бъдете живи и здрави всички "злобни човечета", допълва девойчето и е категорично, че съвестта й е чиста.

Малко по-късно обаче в мрежите изтекоха нейни клипове от Тик-Ток, в които тя пее чалга песни, кълчи се с белезници в ръка, пее за борци, за мъже, лежи на възглавници и позира.

Волен Сидеров нахлу в 1-во РПУ, задържаха го

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров нахлу в столичното 1-во РПУ вчера по обяд. Той искаше да пита кой е значил Симона Радева за полицай. Първоначално униформените се барикадираха, а Сидеров сипеше обиди по адрес на колежката им. Близки на лидера на „Атака“ пък питаха дали и на тях могат да дадат буркан и палка. Минути по-късно Сидеров беше арестуван за 24 часа за нанасяне на материални щети на районното, обясниха от СДВР.

Сгащиха водач да шпори като ексфутболиста - с буркан и радиостанции

Служители на Специализирани полицейски сили арестуваха 40-годишен водач и двамата му спътници в хода на акцията, разпоредена от Бойко Рашков. В четвъртък следобед на кръстовището на бул. „България“ и ул. „Пушкин“ ченгетата подали сигнал за спиране на водач на „Фолксваген Артеон“. Мъжът не само не спрял, но и ускорил движението на колата, официално съобщиха от МВР. Незабавно  бил последван от униформените, които го засекли и спрели на метри - в района  на  бул. „България“. Оказало се, че зад волана е 40-годишният Тони Иванов с двама мъже на 30 и 37 г. “В хода на предприетата проверка служителите на реда установили, че мъжът е шофирал със свидетелството за управление с изтекъл преди година срок на валидност. При инспекцията е установено, че е счупено предното стъкло на колата, в лекия автомобил са открити светлинна сигнализация и две радиостанции. По данни на сектор „Видеонаблюдение“ - СДВР, снимки отпреди дни показват, че  автомобилът се е движел с поставена на предното стъкло светлинна сигнализация. Тримата мъже са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 348, разследването по който продължава под наблюдението на прокуратурата“, допълниха от МВР. В автомобила били открити и две радиостанции, настроени на честотата на полицаите, както и оръжия у двамата спътници на Иванов. Оказало се, че на единия е изтекло разрешителното, допълниха от разследването.