Р ецидивист от старозагорското село Хрищени уби двумесечното си бебе, защото му пречело да спи.

Христо Христов


31-годишният изверг Ганчо И. е с повдигнато обвинение. Наскоро излезлият от затвора престъпник, където изтърпял поредната си присъда за дрога, е бил закопчан на 1 септември, а ден по-късно наблюдаващият прокурор е постановил оставането му зад решетките за още 72 часа. Повдигнатото обвинение е за престъпление по чл.116, т.3, т.4 и т.12 от НК, ако бъде доказано, се очаква доживотна или минимум 20-годишна присъда при строг режим на изтърпяване. Очаква се днес съдът да се произнесе по поисканата постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.
Гнусното престъпление е извършено около полунощ на 31 август, когато вбесеният от плача на синчето си Ганчо първо набил майката, с която живеел на съпружески на­­чала, а след това стоварил юмруци и върху телцето на малкия Румен. Минути по-късно мъртвопияният „баща” заспал на кревата и дори не обърнал внимание на пристигналите след обаждането на телефон 112 спешни медици. Те обаче само констатирали смъртта на пеленачето и уведомили Първо РУ „Полиция” в Стара Загора за трагедията.
Жителите на Хрищени са потресени от случилото се, по думите им Ганчо от дете „попийвал” и от младини станал любител на чашката. След поредното му влизане и излизане от затвора хората решили, че се е „вразумил”. След раждането на момченцето в махалата имало голямо празненство. „Това е изрод, за такъв няма нужда от съд, да ни го дадат на нас да го съдим!”, ко­­ментираха близки на почернената майка.