Р евнив млад мъж закла по изключително жесток начин известен културист от Сливен заради бившата си приятелка.

Христо Христов


Сигнал за кръвопролитието бил получен в полицията в петък в 21,30 ч. Тогава спортистът Божидар Димитров бил открит в автомобила му с 10 прободни рани в гърдите и главата. Арестуван е Орлин Персифов, който е направил частични самопризнания.
Срещата
Разследващи разказаха, че 30-годишният Божидар отишъл на площад „Стоил войвода”, за да чака приятелката си Мария. Там обаче го изненадал разбеснелият се Орлин, който директно започнал да го ръга с острието. Културистът не е имал шанс да избегне ударите, защото бил с колан. Издъхнал е от кръвозагуба. От МВР загатнаха, че Мария е била гадже преди време с убиеца, но се разделили.
Кариера
Божидар е възпитаник на сливенското спортно училище „Димитър Рохов” и от години се занимавал с културизъм. Участвал е в множество конкурси и състезание по бодибилдинг, става ясно от личния му профил във Фейсбук.


Орлин е бил задържан денонощие по-късно в дома си, намерено е оръжието на престъпното деяние, при първите разпити той е направил частични самопризнания, лаконично съобщиха от Сливенската окръжна прокуратура, която наблюдава разследването.
Той не е осъждан, а в досието си е записал само едно провинение - за управляване на автомобил в пияно състояние. В полицията не са постъпвали сигнали за някакви скандали между убиеца и жертвата, нямало и оплаквания от приятелката на Божидар за отправяни към нея заплахи или тормоз.
Дрога
Пред представители на различни медии бащата на убития - Димитър Русчев, твърди, че Орлин е замесен в търговия с дрога. Предстои в понеделник от прокуратурата да поискат от съда да наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” на извършителя, който в момента е задържан за 72 часа с постановление.