0

С пипан да превозва сирийски мигранти руски гражданин излезе на свобода по възможно най-експресния начин от ареста като в рамките на само едно денонощие е сключил споразумение с наблюдаващия прокурор, което е било одобрено от съда в Чирпан.

Непознатият до сега руснак А.А. е бил спипан на 13 април по трасето на автомагистрала "Тракия" да превозва в служебния си лек автомобил седем чужденци без документи за самоличност, които се самоопределили като граждани на Сирия и признали, че са влезли в България незаконно през  зелената граница.

За транспорта до София те заплатили авансово 700 евро. Още на следващия 14 април в открито заседание на районния съд в Чирпан работещият в австрийска компания руски гражданин е признал вината си и се съгласил да бъде осъден на 11 месечен престоя зад решетките но при отложено изпълнение за следващите 3 години.

А.А. се съгласил да плати глоба от 2 500 лв и 660 лв за преводач от руски и арабски. Съдът е преценил, че използваният от него автомобил трябва да бъде върнат на компанията продавач, тъй като бил лизингов. Чуждият гражданин си върнал и мобилния телефон тъй като съдът преценил, че не е използван за осъществяване на престъпното деяние.

Юристи с дългогодишна практика останаха изненадани от експресното приключване на досъдебното производство и решаването на казуса в съдебната зала и поздравиха защитника на руснака за добре свършената работа..