0

Б ившият ректор на УНСС проф. Борислав Борисов загина в катастрофата край село Копривлен в събота. Трагедията се разиграла около 13:56 часа в почивния ден на пътя между местността Кавака и гоцеделчевското село Копривлен. Професорът е самокатастрофирал с „Тойота Рав 4”.

При огледа от катаджиите е установено, че колата се е обърнала в крайпътно дере. Допуска се, че професорът е карал с много висока скорост. 

Възможно е и да му е прилошало, но това ще покажат резултатите от аутопсията, които се чакат, уточниха от Пътна полиция. През септември проф. Борисов трябваше да навърши 73 г. Професор е в Университета за национално и световно стопанство и ректор два последователни мандата (2003-2011). Бил е съветник на президента Георги Първанов. През 1988 г. е удостоен с научната степен кандидат на икономическите науки (днес доктор по икономика). Избран е за доцент през 1990 г. и за професор през 2004. Чете лекционен курс по „Интелектуална собственост“ и по „Управление на нематериалните активи“. Автор е на над 100 публикации.

Серията от пътни инциденти продължи и в неделния ден. Заради обилния снеговалеж станаха няколко по-леки катастрофи. ТИР пък се завъртя и се заби в разделителната защитна мантинела на магистрала „Тракия“. Това предизвика тапа и километрично задръстване от автомобили с хора, прибиращи се към София след почивните дни. Според мнозина от коментиращите във Фейсбук причините за инцидента са недобре почистена и опесъчена пътна настилка.