0

Л овците на педофили са ги подмамвали с фалшиви профили с имена Malki kotki, Malki P*4ki, Malki I Palavi и подобни в социалните мрежи Инстаграм, Тик-Ток и Фейсбук, научи „Телеграф“. От тези профили ловците са публикували провокативни снимки на девойки, изглеждащи като непълнолетни. Снимките са взимани предимно от порносайтове и разни руски форуми. 

Схемата, по която са подмамвани перверзниците, е много елементарна, но очевидно работеща. 

Пред фалшивия профил се приканва мераклията да се включи в чат с уж момиче, което да му праща снимки и клипове разголено. В хода на разговора вече момичето, зад което всъщност реално се крие ловец на педофили, пише, че е непълнолетно. Въпреки това си уговорят среща и нищо неподозиращият перверзник се появява на нея. Там вече го сгащват и предават на полицията. Други от извратеняците са спипвани през сайтове за запознанства и групи във Фейсбук от типа „Секс на екс“ например. 

По тази схема от средата на септември м.г. досега са установени и задържани 21 човека. Най-възрастният от тях е пенсионер на 76 години, а най-младият е на 22 години. Средната им възраст на повечето обаче е между 50 и 60 години. Голяма част от тях са семейни мъже и също имат деца, често на възраст дори по-голяма от тази на момичетата, които примамват в нета. 16 от задържаните педофили са от София.

В четвъртък Софийският районен съд разгледа мерките им за неотклонение. От прокуратурата настояха за постоянното им задържане под стража. Заради наличието на данни на непълнолетни лица и лични данни от съда взеха решение мерките да се гледат в закрито съдебно заседание и журналисти не бяха допуснати. До редакционното приключване на броя все още съдът не бе обявил дали обвиняемите ще останат зад решетките, или ще бъдат с по-леки мерки.