0

Б ебето, чието трупче беше изхвърлено в контейнер в Димитровград, се е родило живо, категорични са разследващите на зловещия инцидент. 21-годишната майка го е родила жизнеспособно в банята на жилището си в града. Но безсърдечно го оставила да умре от студ на плочките, завито само с хавлиена кърпа.

Момченцето е починало около час след раждането заради премръзване и липса на родителски грижи. По време на безнадеждната му борба за живот в жилището освен родилката е имало още трима души – две малолетни деца и мъж, с който майката имала връзка. Никой не се опитал да помогне на изоставеното новородено.
След като издъхнало Яница А. го сложила в платнена пазарска чанта и изхвърлили в контейнера като боклук. Телцето му беше открито преди седмица, на  28-и март, около 14,40 часа. Както писахме тогава случаят шокира и потресе димитровградчани.

Майката беше издирена веднага, но пред полицаите тя твърдеше, че детенцето се е родило мъртво. Аутопсията и свидетелите на раждането в домашни условия обаче категорично потвърждават, че детето е родено живо. Този понеделник по искане на Районната  прокуратура съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо родилката Яница. В продължение на седмица 21-годишната жена се е лекувала под полицейска охрана в болница, защото плацентата на плода останало в нея.