0

И ма задържан след престрелката на бензиностанция на Околовръстен път в София снощи. Лицето, възпроизвело изстрела, е мъж на възраст между 50-55 години, съобщава БНТ.

Сигналът за стрелбата е подаден след 22 часа за лице с оръжие на бензиностанция. След 5 минути е подаден втори сигнал вече за простреляно лице.

Простреляните лица са Марио Вълчев и Иван Петров. Единият е ранен в двете бедра. Опериран е, контактен и разпитан. Настанен е във ВМА. Другият е с огнестрелна разкъсна рана, зашит, разпитан и освободен. Разпитана ни са множество свидетели, прегледани са камерите на бензиностанцията. На местопроизшествието са намерени 3 гилзи и един патрон.

В инцидента беше замесено и името на звездата на ЦСКА Георги Йомов, за когото се твърдеше, че е бил задържан на местопрестъплението и разпитан от полицията. По информация на NOVA Йомов извикан на разпит в полицията, а след това задържан. В дома му текат претърсвания и изземвания. Полицията е отцепила района. Търсят се поемни лица, които да участват в процесуално следствените действия. Пред полицията Йомов е разказал, че снощи на бензиностанцията между брат му и непознати за него хора е възникнал конфликт, а по-късно в разправията се е включил и бащата му. Тогава братът е стрелял. Към този час бащата и братът се търсят от полицията.  

Ръководството на ЦСКА излезе в понеделник вечерта със следното съобщение: „Във връзка с появилите се в определени медии твърдения, че футболистът на ЦСКА Георги Йомов е задържан от полицията, след като тази вечер е бил замесен в престрелка на "Околовръстното шосе" в София бихме искали да Ви информираме, че пред ръководството на клуба националът сподели следното:"Вкъщи съм, жив и здрав. Нямам нищо общо със случилото се. Дадох колата на брат си." Какво точно се е случило ще установят органите на реда, като ние имаме пълното доверие в нашия състезател, че не е бил замесен в престъпление“.

Поп фолк певицата Ариа, чието име също беше замесено, отрече да е била на мястото на стрелбата и написа в социалните мрежи: "Нямам нищо общо и не съм присъствала на случилото се...много моля да не се спекулира с името ми".