0

36-годишният Орлин Владимиров, който призна в съда, че е убил жена си Евгения,  в продължение на месец се е опитвал да прикрие деянието си, за да се отърве от възмездието. Дори е обикалял по болниците в София заедно с брат й, за да я търси, настоявайки, че е изчезнала и вероятно е жертва на отвличане. Това става ясно от материалите на разследващите, които само за месец успяха да разплетат случая и да разкрият престъплението. Във вторник съдия Христинка Колева от Софийския градски съд определи постоянен арест за младия мъж. В хода на заседанието стана ясно, че Орлин пръв е подал сигнал в полицията, че е изчезнала 33-годишната му съпруга.

Агресия

Мъжът направи и няколко групи във Фейсбук, пускаше и послания с фалшив женски профил, през който твърдеше, че Евгения, известна в социалните мрежи с профила Eti Confetti, е отвлечена, след като е отишла на фитнес в столичния квартал „Иван Вазов“. При разпитите мъжът е обяснил, че жена му напуснала семейния им апартамент в квартал „Лагера“ на 13 октомври, като не обърнал внимание с какво точно е облечена. По думите му била с нещо спортно, защото ходела на фитнес. Впоследствие се установява, че жената действително имала карта за фитнес, но в тези часове изобщо не го е посещавала. Вероятно това е и една от причините, отключили ревността на Орлин. Според разследващите той е заподозрял съпругата си, че вместо на фитнес се среща с любовник и това разпалило агресията му.

Плач

За случая с изчезването на Евгения се разбра на 14 октомври, когато във Фейсбук беше публикуван призив от фалшивия женски профил на мъжа  й, че я издирват. Оттогава съпругът й официално лансира версията, че ден по-рано тя е отишла на фитнес и повече не се е прибрала. Двамата имат шестгодишен син. Момченцето постоянно питало къде е майка му и плачело за нея. През цялото време бащата е бил с детето. Криминалистите не си обясняват как е възможно да има такава психика и да успокоява плачещо дете, търсещо майка си, която самият той е убил. Първоначално в  Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) е образувано разследване за отвличане на младата жена, която официално е обявена за общонационално издирване. Впоследствие се установява, че става въпрос за убийство.

Признание

Разплитането на случая става точно след месец. Миналата събота от СДВР обявиха, че са задържали Орлин Владимиров и баща му Пламен Владимиров, които са направили и пълни самопризнания за стореното.  Тогава стана ясно, че освен тях е задържана и майката на младия мъж, но по-късно тя е освободена, без да й бъде повдигнато обвинение. Стана ясно, че Орлин се скарва с жена си, хваща я за гушата и започва да я души. След като я омаломощава, той допълнително увива главата й с готварско фолио. Причината според психолозите е, че е бил отвратен до такава степен от нея, че не искал повече да вижда лицето й. Омотавайки я с фолиото, фактически я доубива, тъй като жената повече не може да диша и умира в мъки от задушаване. След като остава с трупа, Орлин телефонира на баща си и го моли за помощ. 60-годишният му родител е пенсиониран служител на службите, бил е дългогодишен работник в бившата Държавна сигурност, след това в Националната служба за разследване и накрая се пенсионира като служител от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС). Опитният мъж помага на сина си, за да потулят случая. Заедно полагат тялото на жертвата в куфар и след това бащата го закарва с джипа си „Мерцедес“ МL край Перник, където го е изхвърлил в хвостохранилището на местната „Топлофикация“.

Обход

Трупът е открит месец по-късно от пазача на хвостохранилището Любо по време на обход. Именно той вика полицията и си спомня, че по-рано е виждал джипа с мъжа, който му се сторило, че изхвърля някакъв чувал, но тогава не обърнал внимание.  Прокурорът Чавдар Железчев потвърди, че двамата обвиняеми са направили самопризнания в СДВР едва след като тялото на Евгения вече било открито. „Едновременно се извършват тези процесуално-следствени действия и може би притиснати от факта, че трупът вече е намерен, те са решили да дадат тези признания, но не са ги дали официално в протокол за разпит като обвиняеми“, каза прокурорът. Адвокатът на обвиняемите Христо Ботев посочи в началото на пледоарията си, че неговата функция е „да брани правата и задълженията им, но не и техните постъпки. По думите му пред съда бащата и синът са съдействали на полицията. Юристът все пак оспори единствено обвинението на Пламен Владимиров, посочвайки, че няма данни за негова съпричастност при самото деяние. Затова Ботев изтъкна, че той би трябвало да е обвинен по друг текст от Наказателния кодекс, който предвижда по-леко наказание. Самият Орлин Владимиров потвърди пред СГС, че е направил пълни самопризнания, но не изрази съжаление. Синът единствено помоли съдия Христинка Колева да освободи баща му. Баща му Пламен пък каза, че осъзнава какво е извършил и съжалява „дълбоко“.

 

Ревнувал я само от погледи

Орлин Владимиров бил болезнено ревнив, побеснявал дори когато срещал погледи на други мъже към жена му Евгения. Това разкриха пред „Телеграф“ техни приятели. „Тя беше чаровно момиче, стройна, привлекателна. Мъжете я заглеждаха. Това дразнеше Владимир и той често след това й правеше проблеми и питаше: „Този защо те гледа“, и настояваше, че тя е провокирала това“, разказа техен познат. Въпреки това двамата не са имали публични сигнали и привидно изглеждали като нормална средностатистическа двойка.