0

Двама души са задържани за убийството на експолицая Любомир Иванов, който беше застрелян в столичен квартал преди около две седмици, съобщиха от МВР.

Арестите са извършени по време на мащабна специализирана операция с участието на служители на ГДНП, СДВР и ГДЖСОБТ, под координацията на главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.

Извършват се претърсвания и изземвания на общо 7 адреса в София. Процесуално-следствените и оперативно-издирвателните действия продължават.

Иванов е бивш началник на Криминална полиция във 2 РПУ в София. През годините е уволняван и възстановяван няколко пъти. За последно Интерпол го обяви за издирване с червена бюлетина преди четири години. Той е обвинен задочно като член на престъпна група за производство на нелегални цигари, ръководена от семейството на известните бизнесмени с прякори Бирмите. Запознати го свързват с редица тъмни сделки. Скарал се с доста приятели. Говори се, че бил доста неудобен за контрабандистите покрай трансфера на цигари и във всеки един момент бил склонен да пропее.