0

С итуацията с крадеца Жоро Плъха и д-р Иван Димитров се повтори в Пловдив, при това отново в дома на доктора.

В понеделник вечерта в имота до Областната управа отново е влязъл апаш. Това е станало около 22.30 ч. в понеделник. Този път обаче докторът не е прибягнал до саморазправа. Непознатият влязъл, след като отстранил преграда на прозорец. Съпругата на Доктора подала сигнал на тел. 112. Пристигналият за минути патрул успял да сгащи на място апаша, който бил напълнил цяла торба с крадени вещи. Малко по-късно 37-годишният бандит, който също като Жоро Плъха е от ромски произход, бил предаден на служителите на Второ районно.  В него били открити ключ за лек автомобил, дистанционно, няколко бутилки с алкохол, връзка със секретни ключове.

Обирджията Г. Й. се оказа рецидивист. Той е осъждан и за последно е излязъл от затвора през април 2021 г. Вече е с повдигнато обвинение заради набега в понеделник вечерта.

Случката е дежа вю на екшъна от нощта срещу 2 март 2018 г., но без фатален край. Преди 3 години апашът Жоро Джевизов влязъл да краде в работилницата в двора на кооперацията на ул. “Лука Касъров”. Д-р Иван Димитров забелязал, че в помещението свети, и решил да изгаси лампата на сутринта. След минути обаче видял, че вече е тъмно. Тогава взел незаконния си пистолет, слязъл в работилницата и забелязал, че някой се движи. Извикал: “Стой, полиция!”, тогава крадецът хвърлил по него нож и го ранил в крака. Лекарят произвел предупредителен изстрел, Джевизов започнал да го псува и хвърлил по него и рекламна табела. Рентгенологът стрелял още два пъти, после двамата хукнали в различни посоки. Плъха успял да стигне до областната управа и издъхнал на капака на паркирана там кола.

Впоследствие д-р Димитров беше два пъти оправдан по обвинението за убийство на крадеца, след като Апелативният съд върна делото за преразглеждане.