0

О бвиняемият за изпиране на над 53 млн. лв., предназначени за ЛОТ-5 от автомагистрала „Хемус“, Борислав Колев е дал обстойни обяснения, като е посочил конкретни лица, които имат отношение към евентуално извършено престъпление.

Това се е случило в присъствието на адвоката му и на главния прокурор Иван Гешев, както и малко след разговора с вътрешния министър Бойко Рашков. Новината потвърдиха от Софийската градска прокуратура.
Наблюдаващите прокурори са дали множество подробни указания на органите на МВР. Възложено им е да установят посочените от обвиняемия лица, както и свързаните с тях търговски дружества. Освен това обвинителите допълниха, че ще внесат искане за разпит на Колев пред съдия. До момента няма произнасяне на Софийската апелативна прокуратура по направените самоотводи на двама от наблюдаващите прокурори. В случай че САП уважи тяхното искане, на принципа на случайния подбор ще бъдат определени нови наблюдаващи прокурори, които да продължат ръководството и надзора върху разследването.

Ако се съберат достатъчно доказателства за съпричастност и на други лица към аферата „Хемус“, и те ще бъдат привлечени в качеството на обвиняеми.

Вечерта във вторник съдът върна в ареста 42-годишния футболен съдия. Буквално минути след като Колев чу, че магистратите заменят мярката му домашен арест с арест, той изпрати послание до медиите чрез брат си Иво Колев. Младият мъж посочи, че няма как брат му да е взел тези 53 млн. лв. и ставало въпрос за много хора и интереси. От прокуратурата обаче казаха, че нямало известни имена в разказите на Борислав Колев по повод случая.