0

М ъж на 27 години от Русе е установен като извършител на блудствени действия с жени, нападения и грабежи, съобщиха от Областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

До разкриването му се стигнало, след като на 21 май тази година 56-годишна жена подала сигнал в полицията, че е била нападната на бул. „Цар Освободител“ от неизвестен млад мъж, който по думите й искал да я насили. Жертвата се разкрещяла, минувачи чули виковете й и се притекли на помощ. Перверзникът се уплашил и избягал, но успял да вземе портмонето от дамската чанта на жената, в което имало ценни стари бижута на стойност около 1000 лева.

При работата по случая е установено и друго нападение и блудствени действия над жена, също на бул. „Цар Освободител“, но на 11 май. Ден по-рано в тъмната част на денонощието мъжът нападнал пред блок „Драва“ 20-годишна девойка, запушил й устата, удрял я и взел мобилния й телефон, след което избягал. На 8 април пред блок „Прага“ пресрещнал 16-годишно момче, съборил го на земята и му взел джиесема. Работата по случаите продължават под надзора на прокуратурата в Русе.