0

Р азследващите полицаи продължават да изясняват пълните подробности около трагичната смърт на 17-годишната Виктория пометена от автомобил „Форд Фокус“ миналата вечер на пътя Хвостяне-Дъбница край Гоце Делчев.

Шофьорът на колата причинила смъртта на момичето, 28-годишният Реджеп Алиев от село Хвостяне, наричан от приятелите си Реджи е задържан с прокурорска заповед до 72 часа.

От полицията съобщават още, че водачът е обвинен и за управление на МПС след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол, установено с техническо средство. Това престъпление той е извършил при условията на повторност, след като е бил осъден през 2019 г. за същото деяние. Днес сутринта той е бил изведен от полицейския арест в Гоце Делчев и транспортиран до ареста в Благоевград, където Окръжен съд ще гледа мярката му за неотклонение. Сигналът за произшествието е получен в събота около 20:35 часа. Днес се очаква да бъдат ясни резултатите от детектора на лъжата - вчера Раджеп и тримата му спътници бяха разпитани пред прокурор.

Според тяхната версия те не са разбрали, че са блъснали човек, помислили са, че е пресичащо пътя животно, били са заслепени от фаровете на другата кола и затова не са спрели. Според техни съселяни от село Хвостяне четиримата са известни наркомани в селото и са пътували към Дъбница, за да се снабдят с дрога. Полицейското разследване е установило, че Реджеп е шофирал колата с над 100 км/час. При ареста им вчера около обед те са били още видимо дрогирани, държали се неадекватно и не са били в състояние да дават каквито и да било обяснения. Очаква се до няколко дни да бъдат получени резултатите и от кръвните им проби за алкохол и наркотици. Другите трима са били освободени късно снощи. Арестувани са и бившият приятел на Виктория и братовчед му.

Припомняме, че в събота вечерта около 20:20 часа 17-годишното момиче беше прегазено на пътя в опита си да избяга от автомобила, в който е била малтретирана от двамата. Тя избягала веднъж, бившият й приятел я догонил, качил я на ръце в колата и с братовчед си продължили с побоя. Виктория се опитала повторно да излезе от колата, когато на пътя е била пометена от автомобила на дрогирания Реджеп и приятелите му. Виктория , бившият й приятел и братовчед му са от гърменската ромска махала „Кремиковци“.