0

С найперисти, барети и следови кучета на Гранична полиция се включиха в издирването на тежко въоръженият и изключително опасен Бейсим Салиф. Както вече съобщихме 54-годишният мъж стреля по свои съседи в понеделник вечерта в село Сърница, община Минерални бани.

17 часа продължава акцията по издирването на Салим, който е криминално проявен и има наклонности към кражби и използване на взривни вещества.

Около 18.40 часа в понеделник Бейсим бил нападнат от свои съседи.

Поводът за свадата били негови животни, които преминавали и увреждали градината им. За да се защити мъжът извадил нож и пробол жена, която се опитвала да разтърве каращите се мъже.

Бейсим влязъл в къщата си и извадил самоделна незаконна пушка. Произвел е серия от изстрели, които по чудо не са ранили никого. След това се уплашил и захвърлил самоделката. Взел друго бойно оръжие и избягал в гората. Това обясни пред журналисти шефът на ОД на МВР Хасково Венцислав Кирчев.

Той не уточни какво точно е оръжието. По наша информация става дума за друга пушка, също незаконна, но фабрично произведено бойно оръжие.

Цялото село Сърница, което се намира на около 20 км от Хасково е блокирано от полицаи, жандармеристи и специални полицейски части. В акцията се включиха и следови кучета на Гранична полиция, както и снайперисти.

Бейсим Салим се укрива в гората. Информацията, че се е барикадирал в къща беше официално опровергана от шефа на полицията в Хасково Венцислав Кирчев.

Над 150 униформени участват в блокадата и издирвнето. На път е и главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Регистриран е за кражби и незаконно притежание на взривни вещества. Според съседи бил “луда глава и скандалджия”. Като младеж избягал от казармата и военните го търсели с дни.