0

1500 мастербокса или 15 милиона къса цигари без бандерол бяха „заловени“ в Пловдив. За акцията на ГДБОП от днес информира главният секретар на МВР Петър Тодоров, който пристигна за целта в Пловдив.

Складовете, в които са намерени повечето нелегални папируси, се намират на ул. „Георги Бенев“ в Северната индустриална зона в Пловдив.

До реализацията на специализираната полицейска операция по линия на акцизите се е стигнало, след като на магистрала „Тракия“ са били спрени два тира. В тях ченгетата са намерили около 250 мастербокса с цигари без бандерол. След това акцията се е пренесла в складовете в индустриалната зона, където полицаите намерили по-голямото количество нелегални цигари. „Броят се в момента и може да излязат и повече. След преброяването ще бъдете уведомени за точното количество на откритите цигари без бандерол. Те са от различни марки“, съобщи Тодоров. Той отказа да изнесе повече информация с цел следствена тайна. Уточни обаче, че по случая са арестувани трима българи.

Установено е коя фирма стопанисва складовете, в които е открито голямото количество нелегални цигари, каза още главният секретар на МВР. По думите му щетите за фиска ще станат ясни едва тогава, когато бъдат преброени цигарите без бандерол.