0

С трашен бой с брадви вдигна на крак полицаи и спешни медици от Врачанско, съобщи BulNews.

Екшънът се е разиграл в мездренското село Брусен. По първоначална информация брат и сестра роми брали липов цвят и отишли да го предадат в местен цех за преработка на билки, в който работят цигани от Роман. Мъжът и жената имали уговорка с купувачите за определена цена, но когато пристигнали, един от тях им казал, че ще вземе липата за 20 лева по-малко от договореното, тъй като имали стара разправия за прасе. Така се стигнало до скандал. Словесната битка прераснала в бой, при което единият от купувачите извадил брадва, ударил с нея 30-годишния циганин от Брусен в областта на гърба и той паднал на земята. Мъжът замахнал втори път с манарата към главата на падналия на земята, при което сестрата на ранения се опитала да го предпази и брадвата отсекла два от пръстите ѝ на едната ръка.

Пострадалите веднага се обадили на свои роднини от Брусен, които минути по-късно пристигнали на адреса въоръжени с вили и започнал жесток бой между двата цигански отбора.


Свидетели на кървавата свада подали сигнал на спешния телефон 112. Към адреса били изпратени екипи на полицията и 3 линейки, които да транспортират до Спешното в Мездра ранените. Минути по-късно обаче са повикани още 2 линейки, тъй като заради кървавите гледки е имало припаднали хора.
Заради жестокия побой са задържани четирима в районното управление на Мездра.

На мястото са пратени цели 7 патрулки. Целият район е бил отцепен с ленти от полицията, а група от Мездра трябва да изясни причините за кървавия екшън.